Direct naar inhoud
SVMNIVO het examenbureau voor de vastgoedbranche!
Proefles Makelaardij Banner NVM.SOM

Flextoetsen

Bijna alle theorie-examens van SVMNIVO worden afgenomen als zogenaamde 'flextoets'. Kort gezegd is een flextoets een toets waarvan de afname flexibel is in tijdstip en locatie. Hieronder wordt dit nader uitgelegd.

Voordelen Flextoets

Een Flextoets heeft vele voordelen voor de kandidaat. De kandidaat is voor het doen van een examen niet meer afhankelijk van de datum, tijd en plaats die SVMNIVO vaststelt. De kandidaat kan namelijk op elk gewenst moment een Flextoets afleggen (zolang er een toetsplek beschikbaar is).

SVMNIVO beschikt over ongeveer 30 toetscentra. In bijna iedere provincie is minimaal één centrum. Er is dus altijd een centrum in de buurt.

De kandidaat krijgt na afloop van het examen direct de uitslag mee. Dit is natuurlijk erg prettig. Men hoeft niet meer enkele weken te wachten op de uitslag, zoals dat met schriftelijke toetsen gebruikelijk is.

Het Flextoetssysteem is bijzonder eenvoudig van opzet. U beantwoordt de toetsvragen achter een computerscherm.

Locaties toetscentra

U kunt kiezen uit diverse toetscentra in Nederland. Er is altijd wel een toetscentrum bij u in de buurt.

Via onderstaande link kunt u alles zelf nazoeken over de diverse toetscentra zoals: adresgegevens, routebeschrijving, openingstijden en vakantiesluiting.

Toets boeken? Zo werkt het.

Inschrijven

U kunt zich 24 uur per dag inschrijven voor één van de Flextoetsen en u kunt zelf een toetsplek reserveren om een Flextoets af te leggen. In uw account kunt u gelijk zien of in het betreffende toetscentrum een plek beschikbaar is. Nadat u de keuze heeft gemaakt, kunt u de boeking direct vastleggen. De oproep ontvangt u direct daarna via de e-mail.

Tijdens de boeking kunt u zelf een toetscentrum kiezen en meerdere toetsen tegelijk boeken.

Naast toetsing op een door u gekozen datum vermijdt u tevens de massale toetsdrukte. U wordt persoonlijk ontvangen en geïnstrueerd door een toetsleider. U legt de toets in alle rust af, in een ruimte met maximaal enkele andere kandidaten (die mogelijk voor een geheel andere toets/examen zijn gekomen).

Annuleren

Indien u de geplande Flextoets wilt annuleren, dan kunt u dat ook zelf doen via uw account. Let daarbij wel op de geldende annuleringsregeling.

Computerafname

U beantwoordt de toetsvragen achter een computerscherm. Net als bij een toets op papier kunt u de antwoorden altijd wijzigen. Verder is het mogelijk de vraag te markeren zodat u er later nog een keer naar kunt kijken.

SVMNIVO - Fultonbaan 80, 3439 NE Nieuwegein 030 - 602 30 60