Direct naar inhoud
SVMNIVO het examenbureau voor de vastgoedbranche!

Thuisexamens

Bij een thuisexamen maakt u een examen of een deel daarvan, op een geheel door u zelf gekozen locatie, zoals de thuis- of werkomgeving. De locatie maakt niet uit, zolang de examenomgeving maar voldoet aan de eisen.

Inschrijven

Het thuisexamen wordt aangeboden voor de e-learning Bouwgebreken periode 7 en de Niveaumeting.

U kunt het examen inplannen via uw persoonlijke account bij SVMNIVO. Hebt u nog geen account? Dan kunt u deze heel eenvoudig en snel aanmaken via de website.

Nadat u het examen hebt geboekt en gepland, ziet u in het boekingssysteem een examencode staan. Met deze code, die 90 dagen vanaf de boekingsdatum geldig is, kunt de examenafname starten. De code kunt u ook altijd weer terugvinden in uw persoonlijke account.

Verloop van het examen

Het examen kunt u thuis en op uw werk maken. De locatie maakt niet uit, zolang de examenomgeving maar voldoet aan onder andere de volgende eisen:

  • De computer of laptop moet voorzien zijn van een webcam en een microfoon, en moet verbinding hebben met het internet.
  • De examenomgeving moet schoon zijn. Er mogen dus geen spiekbriefjes of hulpmiddelen op het bureau liggen of aan de muur hangen.
  • Er mogen geen andere personen in de buurt zijn.

Aanvullende eisen voor dit examen kunt u nalezen in het reglement thuisexamens, dat u hieronder kunt downloaden.

De bovenstaande voorwaarden worden vastgelegd met de webcam. Ook tijdens het examen blijft de webcam opnames maken, en wordt het geluid in uw omgeving opgenomen. Dit wordt na afloop van uw examen doorgestuurd naar een externe toezichthouder die de opnames controleert en nagaat of de examenafname conform het vastgestelde protocol is verlopen. Ook kan de toezichthouder zien wat er op het computerscherm is gebeurd.

De examenafname verloopt zoals u gewend bent: u bent in een examenomgeving waar u iedere keer een vraag met een aantal antwoordopties voorgeschoteld krijgt. Deze vragen beantwoordt u, en als u klaar bent sluit u het examen af.

Belangrijke informatie vooraf

Voor deze examens zijn bepaalde afwijkende procedures en regels van toepassing. Indien u zich niet aan de regels houdt, kan uw examen worden afgekeurd en uw resultaat ongeldig worden verklaard. Het is daarom van belang dat u de onderstaande procedures en regels goed doorneemt voordat u aan het examen gaat beginnen.

  • De opnames via webcam en microfoon kunnen tijdelijk lokaal op uw computer worden opgeslagen voordat deze worden verzonden aan de externe toezichthouder. Normaliter worden alle opnames gedurende uw examen verzonden, maar het kan voorkomen dat niet alle data tijdens het examen verzonden is. In dat geval blijven de opnames na het afsluiten van uw examen automatisch verzonden worden.
  • Zorg ervoor dat u in de periode tussen het afleggen van het examen en het ontvangen van het resultaat toegang blijft hebben tot de computer waarop het examen is afgelegd.
  • In sommige bedrijven is het netwerk zodanig ingericht dat het afleggen van een thuisexamen niet mogelijk is. Vraag dit van tevoren na bij de systeembeheerder, of leg het examen thuis af.
  • Gebruik geen YouCam-software voor de webcam. Zorg ook dat applicaties zoals TeamViewer en Skype volledig zijn gesloten. Deze software kan in combinatie met de examensoftware voor problemen zorgen.
  • U moet voorafgaand aan het examen met de webcam een scan maken van de gehele examenruimte. Let dus op dat u een webcam gebruikt die u gemakkelijk kunt bewegen.
  • Het thuisexamen kan niet worden afgelegd op een computer met twee schermen.
  • Draag geen koptelefoon of oordopjes tijdens het examen.

Uitslag

Het resultaat van het thuisexamen wordt pas definitief wanneer de toezichthouder de gemaakte opnames heeft bekeken. U ontvangt een e-mail zodra uw resultaat definitief is vastgesteld.

Bent u gezakt voor de eerste examenpoging? U kunt dan via het SVMNIVO-account een tweede examenpoging inplannen. Deze herkansing is wel voor kosten van de examenkandidaat.

Technische problemen tijdens de afname?

Heeft u tijdens de examenafname een technisch probleem? Neem dan direct contact op met SVMNIVO via telefoonnummer 030 602 3060.

SVMNIVO - Fultonbaan 80, 3439 NE Nieuwegein 030 - 602 30 60