Direct naar inhoud
SVMNIVO het examenbureau voor de vastgoedbranche!

Register-Makelaar

Wilt u zich laten certificeren als Register-Makelaar? U hebt dan allereerst het basisdiploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' nodig. Dit diploma toont aan dat u de basisleerstof die voor iedere Makelaar noodzakelijk is, beheerst. Nadat u de basistheorie hebt behaald, specialiseert u zich verder en kunt u kiezen voor de volgende drie werkkamers: Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk & Agrarisch Vastgoed. Nadat u uw diploma Specialisatie behaald hebt, sluit u het traject af met het Praktijkdiploma. Met het behaalde Praktijkdiploma is er de mogelijkheid om gecertificeerd te worden bij Stichting VastgoedCert. Gecertificeerden bij Stichting VastgoedCert kunnen vervolgens (onder bepaalde voorwaarden) het lidmaatschap bij de verschillende branche- en beroepsorganisaties aanvragen (o.a. bij NVM en VastgoedPro).

Register-Makelaar Wonen

Om toegelaten te kunnen worden tot de Kamer Wonen van het register van VastgoedCert, dient u, na het behalen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en de Specialisatie Makelaar Wonen, het Praktijkdiploma Makelaar Wonen te behalen. Dit diploma kan worden behaald door de SVMNIVO Praktijktoets Makelaar Wonen met goed gevolg af te leggen.

Register-Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed

Om toegelaten te kunnen worden tot de Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) van het register van VastgoedCert, dient u, na het behalen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en de Specialisatie Makelaar BV, het Praktijkdiploma Makelaar BV te behalen. Dit diploma kan worden behaald door de SVMNIVO Praktijktoets Makelaar BV met goed gevolg af te leggen.
Binnenkort zal de inhoud van de vernieuwde Praktijktoets Makelaar BV gepubliceerd worden. Om alvast een impressie te krijgen van de vernieuwde Praktijktoets kunt u kijken bij de Praktijktoets Makelaar Wonen.

Register-Makelaar Landelijk & Agrarisch Vastgoed

Om toegelaten te kunnen worden tot de Kamer Landelijk en Agrarisch Vastgoed (LV) van het register van VastgoedCert, dient u, na de Basistheorie Vastgoeddeskundige en de Specialisatie Makelaar LV, het Praktijkdiploma Makelaar LV te behalen. Dit diploma kan worden behaald door de SVMNIVO Praktijktoets Makelaar LV met goed gevolg af te leggen.
Binnenkort zal de inhoud van de vernieuwde Praktijktoets Makelaar LV gepubliceerd worden. Om alvast een impressie te krijgen van de vernieuwde Praktijktoets kunt u kijken bij de Praktijktoets Makelaar Wonen.

Vrijstellingen theorie-examens

Stel dat u wilt gaan makelen en daarvoor geregistreerd wilt staan als erkend gecertificeerd Register-Makelaar. U hebt echter geen SVMNIVO-diploma, maar wel een erkend diploma elders behaald. Wat te doen? Uw behaalde vak/opleiding kan overeenkomen met de examens van SVMNIVO. U kunt daardoor in aanmerking komen voor een vrijstelling voor één of meerdere theorie-examens van SVMNIVO. Op deze manier kunt u mogelijk sneller uw weg vervolgen naar het behalen van uw SVMNIVO-diploma.

SVMNIVO - Fultonbaan 80, 3439 NE Nieuwegein 030 - 602 30 60