Direct naar inhoud
SVMNIVO het examenbureau voor de vastgoedbranche!

Register-Makelaar/Taxateur

Wilt u zich laten certificeren als Register-Makelaar/Taxateur? U hebt dan allereerst het basisdiploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' nodig. Dit diploma toont aan dat u de basisleerstof die voor iedere makelaar èn taxateur noodzakelijk is, beheerst. Nadat u de basistheorie hebt behaald, kunt u kiezen voor de volgende werkkamers: Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed & Landelijk & Agrarisch Vastgoed. Nadat u uw diploma Specialisatie behaald hebt, sluit u het traject af met het Praktijkdiploma.

Met het behaalde Praktijkdiploma is er de mogelijkheid om gecertificeerd te worden bij Stichting NRVT en/of VastgoedCert. Gecertificeerden kunnen (onder bepaalde voorwaarden) het lidmaatschap bij de verschillende branche- en beroepsorganisaties aanvragen.

Register-Makelaar/Taxateur Wonen

Om toegelaten te kunnen worden tot de Kamer Wonen in het register van NRVT en/of VastgoedCert, dient u, na het behalen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en de Specialisatie Makelaar/Taxateur Wonen, het Praktijkdiploma Makelaar/Taxateur Wonen te behalen. Dit diploma kan worden behaald door de SVMNIVO Praktijktoets Makelaar/Taxateur Wonen met goed gevolg af te leggen.

Register-Makelaar/Taxateur BV

Om toegelaten te kunnen worden tot de Kamer BV in het register van NRVT en/of VastgoedCert, dient u, na het behalen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en de Specialisatie Makelaar/Taxateur BV, het Praktijkdiploma Makelaar/Taxateur BV te behalen. Dit diploma kan worden behaald door de SVMNIVO Praktijktoets Makelaar/Taxateur BV met goed gevolg af te leggen.

Register-Makelaar/Taxateur LV

Om toegelaten te kunnen worden tot de Kamer LV in het register van NRVT en/of VastgoedCert, dient u, na het behalen van de Basistheorie Vastgoeddeskundige en de Specialisatie Makelaar/Taxateur LV, het Praktijkdiploma Makelaar/Taxateur LV te behalen. Dit diploma kan worden behaald door de SVMNIVO Praktijktoets Makelaar/Taxateur LV met goed gevolg af te leggen.

Vrijstellingen theorie-examens

Stel dat u wilt gaan makelen èn taxeren en daarvoor geregistreerd wilt staan als erkend gecertificeerd Register-Makelaar èn Register-Taxateur. U hebt echter geen SVMNIVO-diploma, maar wel een erkend diploma elders behaald. Wat te doen? Uw behaalde vak/opleiding kan overeenkomen met de examens van SVMNIVO. U kunt daardoor in aanmerking komen voor een vrijstelling voor één of meerdere theorie-examens van SVMNIVO. Op deze manier kunt u mogelijk sneller uw weg vervolgen naar het behalen van uw SVMNIVO-diploma.

SVMNIVO - Fultonbaan 80, 3439 NE Nieuwegein 030 - 602 30 60