Direct naar inhoud
SVMNIVO het examenbureau voor de vastgoedbranche!

Wijzigingen per 15 oktober 2018

In de examens vanaf 15 oktober 2018 is naast de combinatieroute Makelaar/Taxateur ook een route Makelaar of Taxateur mogelijk. In de basistheorie worden zaken getoetst die herkenbaar zijn voor alle vastgoeddeskundigen. Na het behalen van de basistheorie kan een specialisatie in de makelaardij, in de taxaties of een combinatie gekozen worden: Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed of Landelijk Vastgoed.

Vraagtypen

De oude examens bestonden nog alleen uit meerkeuzevragen, maar de huidige examens bestaan uit verschillende vraagtypen. Voorbeelden hiervan zijn rangschikvragen, meer-uit-meervragen, hotspotvragen en matchvragen.

Inhoudelijke verschillen

In de huidige examens is er naast de route Makelaar/Taxateur ook een route Makelaar of Taxateur mogelijk. Na het behalen van de basistheorie kan een specialisatie gekozen worden. De specialisatie bestaat uit 1 theorietoets en 1 vaardighedentoets.

Deze examens zijn gebaseerd op de nieuwe toetstermen en toetsmatrijs, die zijn ontwikkeld naar aanleiding van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving of de beroepspraktijk. Deze zijn te vinden op de website van VastgoedCert, in het kwalificatiedossier. Indien u wilt weten wat de inhoudelijke verschillen zijn dient u de oude eind- en toetstermen, naast de huidige eind- en toetstermen te leggen. Beide documenten vindt u op de website van VastgoedCert.

Hieronder vindt u een schematisch overzicht van de verschillen.

SVMNIVO - Fultonbaan 80, 3439 NE Nieuwegein 030 - 602 30 60